4.2°C

Eerbeek

Merendeels bewolkt
Vochtigheid: 96%
dinsdag

3°C/7°C
woensdag

5°C/9°C
donderdag

5°C/7°C
vrijdag

7°C/9°C
KWeather is powered by Kaleidoscoop

Vier Tulpen Classificatie


Paleis Het Loo
In de bossen bij Apeldoorn in het hart van Nederland, was van 1686 tot 1975 de favoriete zomerresidentie van de Nederlandse stadhouderlijke en koninklijke familie. Sinds 1984 functioneert het paleis als museum, nadat het op spectaculaire wijze samen met de tuinen in 17de-eeuwse staat werd teruggebracht, kijk op www.paleishetloo.nl.

Apenheul
Zoals u de dieren hier ziet, ziet u ze in geen enkele dierentuin ter wereld. Maar liefst 35 soorten apen bewonen hier hun eigen, ruime bosgebieden. Een aantal soorten klimt en klautert zelfs helemaal vrij tussen de bezoekers! Zulke bijzondere ontmoetingen tussen mens en aap zijn speels, ongevaarlijk en leerzaam tegelijk En wist u dat u tussen de apen ook nog een heleboel andere diersoorten op Apenheul tegenkomt, kijk op www.apenheul.nl.

Glas in Lood / Glasbrand cursus
Volg een glas in lood of glasbrand cursus in Wenum Wiesel bij atelier De Loodlijn. Leuke enthousiaste cursusleidster brengt u de fijne kneepjes bij, kijk op www.atelierdeloodlijn.nl.

Water recreatie
Midden in de stedendriehoek Deventer, Zutphen, Apeldoorn ligt het recreatiegebied Bussloo (17 km). Een recreatiegebied met alle voorzieningen voor een heerlijk dagje uit. Zwemmen, vissen, wandelen, golfen, paardrijden of duiken, het kan allemaal. De stranden nodigen uit tot een sportief potje beachvolleybal. Trek gekregen? Voor een hapje en een drankje bent u van harte welkom bij één van de kiosken of één van de restaurants, kijk op www.bussloo.nl.

De historische papierfabriek De Middelste Molen
De fabriek maakt papier met behulp van de stoommachine en het waterrad. “Mensen vinden het prachtig om te zien hoe papier ontstaat uit poep of uit een t-shirt.” Kinderen en volwassenen kunnen zelf papier scheppen in diverse workshops van De Middelste Molen en Het Oude Klooster. Een rondleiding is leuk, maar zelf papier scheppen is natuurlijk nog veel leuker. “Daar moeten ze hier voor komen”. Kijk op www.demiddelstemolen.nl.

Bekijk hier de Youtube film.
En lees ook: "Aldus Cees Schneiders" en Fietsroute

Alle verwijzingen naar de hierboven genoemde websites - en nog vele meer - vindt u ook terug op onze pagina "Links".